• bg  Български
bg  Български en  English
Начало >> Новини
КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО 25.05.2011

Празникът e посветен на Световния ден на околната среда, 5 юни и е част от Зелените дни в Бургас от 1 – 7 юни 2011 г. и ще се проведе в рамките на Първи бургаски зелен фестивал (4-5 юни) – панаирно изложение на био и еко продукти от бургаски регион, представяне на възможностите за природосъобрезен туризъм и др.

За участие в Карнавала се канят децата от бургаските детски градини и началните училищни класове, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби, сценки и др. Тази година ще има и модно дефиле с костюми от рециклирани материали.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба, танц и др. За победителите и за всички участници ще има награди и био-лакомства, осигурени от организаторите.

Надяваме се КАРНАВАЛЪТ да се превърне в истински празник на децата и природата в нашия град и ще предизвика интереса на децата за запознаване с различни български видове растения и животни, а чрез тях и на техните семейства, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и ще посетят Зеления фестивал. Това е и още една възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата, колко ценни видове живеят в морето и езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, да преминава миграционен път на птиците и да има дори природен резерват.

Предвидили сме и игри с публиката, свързани с биоразнообразието, със зеления начин на живот, с ползата от рециклиране на отпадъците и др. В празника може да се включи и индивидуално всеки, който желае и без предварителна заявка!

За подробности или за организирани участия – моля заявете в офиса на БФБ на тел. 056/98 79 59 или моб.тел. 0886699496 – Андриана Андреева.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Категории за участие в КАРНАВАЛА:

Индивидуално участие
• награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България. Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса.
• награда за най-оригинален „зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др.
• награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.)
• награда на публиката за най-добър костюм
• награда за авторска творба – стихотворение, песен и др. за растения и животни

Групово участие:
• награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – танц, сценка, пресъздаване на приказка, басня и др.
• групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо от един вид диви животни (елени, сърни, и др.), семейство от един вид (мечки), ято птици, и т.н.
Печат Печат
Share |
Коментари
 
Добавете коментар
 
Вашето име  
текст  
въведете кода за сигурност от картинката